река Борущица

с. Мийковци

Летни барбекюта край село Мийковци

Още преди да влезете в селото, край живописната река Борущица, каменни барбекюта с маси и пейки Ви приканват да спрете и да се насладите на тишината и спокойствието, нарушавано само от песента на птичките и ромона на водата. Чистият, прохладен планински въздух и закътаните вирчета, където можете да се разхладите и да поплувате, правят тези места за отдих атрактивна дестинация за почивка и пикник, особено през горещите летни месеци.

Велосипедна пътека, село Мийковци

Започвайки от къщи за гости „Кандафери“, пътеката ще Ви преведе по живописен маршрут, преминаващ през гориста местност, пресечена от множество чисти, планински потоци. Преминавайки по пътеката, ще се насладите на невероятната природа на Еленския балкан – чистия въдух, аромата на гората, мелодията на птичия напев и прохладното ромолене на потоците. Пътеката е маркирана и е подходяща както за пешеходна разходка, така и за планинско колоездене.

Пешеходни маршрути

Ето и туристически маршрути  за начинаещи и ентусиасти, които можете да предприемете, докато сте отседнали в къщи за гости Кандафери.

8 вековен бук – защитен вид

В района на с. Мийковци се намира най-старият бук в България. Той е защитен вид, възрастта му е на около 800 год., обиколката на ствола е 5 м. и 50 см, диаметърът – 1,80 м., а височината – 32 м. Намира се преди махала Топузи и до него може да стигнете по асвалтов път както с автомобил, така и пеша за около 30 мин. от къщи Кандафери. Великолепието на дървото се открива непокътнато през вековете.

Организирани занимания за групи срещу допълнително заплащане:

– Пешеходни и велосипедни походи.
– Увлекателни приключенски игри сред природата.
– Екстремни: въжен тролей над реката, скално катерене, каньонинг и др.
– Кулинария – Пътят на хляба – да запалим огъня в пещта, да замесим тесто и да си опечем хляб.
– Работилница за здравословна храна – Как да си приготвим здравословна храна? /Демонстрация и участие на групата в изработка на здравословна храна – питки, сладки и др. ястия/.
– Художествени занаяти (работа с глина- грънчарство, дърворезба).
– Пикник с организирана вечеря край реката на лагерен огън.
– Фолклорна работилница – разучаване на български народни хора.
– Пейнтбол в района на село Мийковци.
– Екскурзия до гр. Елена и Велико Търново.
– Други дейности по предложение на клиента.

Масаж

По време на престоя си в къщи „Кандафери“, можете да се отдадете на пълна релаксация и да се отпуснете във вещите ръце на опитна масажистка. Имате възможност да избирате между класически масаж, ароматерапия, масаж с шоколад, масаж с мед, антицелулитен масаж, козметичен масаж на лице, шия и деколте, терапия за лице с българско кисело мляко.