Scroll Top

Село Мийковци

Едно от най-красивите места в Еленския балкан

Tихо и уединено в планината

Сред гора, в близост до река, аромат на билки и свеж въздух

Село Мийковци е разположено в красива долина в подножието на връх Чумерна (1536 м.). То е заобиколено от малки и големи хълмове, тук е водосборът на множество потоци, извиращи от сърцето на Балкана. Реката тук е най-чистата в Еленския балкан – предпочитано място за плажуване и пикник. Множеството пешеходни маршрути и пътеки в района на селото са подходящи за еднодневни излети.

Излети и разходки
до живописни места

Районът на село Мийковци предлага много възможности за туризъм – еднодневни излети и кратки разходки до живописни местности. Ето и част от заниманията, с които можете да запълните престоя си в къщи за гости Кандафери:

  • Пешеходен туризъм
  • Барбекю и плаж край реката
  • Планинско колоездене
  • Билкарство, гъбарство
  • Офроуд
  • Конна езда
Element White

Град Елена

Град Елена се намира само на 13 километра от къщи за гости „Кандафери“. Ще останете очаровани от автентичния дух на града и горещо Ви препоръчваме да разгледате емблематичните за възрожденска Елена културно – исторически обекти.

Архитектурно–исторически комплекс „Даскалоливницата“

Къща–музей Иларион Макариополски

Музей по палеонтология – Попниколовата къща

Музей на науката

Часовниковата кула

Петте Разсуканови къщи

Къщата на Юрдан Хаджипетков

място за
организиран
туризъм и
събития

Имаме богат опит в провеждането на детски езикови и ученически лагери, зелени и бели училища, спортни лагери, пленери, тимбилдинг, work and travel, сватби, кръщенета… въобще — събирания, сплотавяния и празнувания от всякакъв тип.

Спокойно се отпуснете и оставете всичко на нас. Вашето събитие ще бъде организирано до най-малкия детайл, и ще надмине всички очаквания.